Preview: Zelfsturende teams gebruiken als hefboom om transformatie te stimuleren

Het volledige artikel verschijnt in november. Hieronder vindt u een voorproefje van de inhoud met de belangrijkste citaten. Indien u het artikel nu wenst te ontvangen, kunt u ons een e-mail sturen op info@mcr-consulting.be of rechtstreeks contact opnemen met Peter Rosseel via peter.rosseel@kuleuven.be .

Invoering

In een sneller veranderende wereld, waar behendigheid, innovatie en leren cruciaal zijn, vormen zelfsturende teams (SMT's) een effectief alternatief voor de traditionele manier van werken met controle en bevel. SMT's stimuleren strategisch inzicht, faciliteren operationele uitmuntendheid en creëren een positieve werkomgeving, maar alleen als de teams correct zijn ontworpen en de bijbehorende omstandigheden passend zijn. Bovendien zijn SMT’s een middel om verborgen talenten van werknemers te ontsluiten en is het een praktijk die u in staat kan stellen de geweldige mensen die voor uw organisatie werken te behouden. Door SMT's te gebruiken als onderdeel van uw 'theorie van uitvoering' kunt u precies dit bereiken.

Wat is een zelfsturend team?

“Het uitgangspunt is dat volledig autonome teams op een hoger niveau functioneren als ze de mogelijkheid hebben om te handelen zoals zij dat nodig achten.”

SMT's: efficiëntie en leren combineren

“Traditionele organisatiearchitecturen helpen om aan de efficiëntie-eisen te voldoen, maar dit gaat vaak ten koste van het leren van de organisatie en het welzijn van werknemers.”

SMT's: het verschil tussen concept, model en proces

"SMT's verhogen de algehele prestaties van de organisatie, omdat degenen die het dichtst bij de klant, het product of de markt staan, de macht hebben om beslissingen te nemen die voldoen aan de nieuwe eisen en behoeften van de klant."

SMT's en digitale transformatie

“Het digitale tijdperk is een tijdperk van participatie en samenwerking: mensen willen niet alleen maar horen wat ze moeten doen, ze willen co-creëren en samenwerken met hun collega’s en klanten, beslissingen nemen en taken bezitten.”

SMT's zijn er in verschillende vormen en vormen

“Door SMT’s verstandig te gebruiken, kan een organisatie de toekomst van haar voorkeur op een effectievere manier bereiken, maar vooral op een manier die werknemers perspectief en hoop biedt en hen nieuwe manieren van leren en kansen voor zelfontwikkeling biedt.”

SMT's: kritische succesfactoren


Waarom mislukt de implementatie van SMT’s in veel organisaties?

“Het is de moeite waard om op te merken dat uit empirisch onderzoek weinig bewijs blijkt dat SMT’s de resultaten opleveren die ze beloven”

Conclusie

“Digitalisering biedt SMT’s een tweede leven en daarmee de mogelijkheid om eindelijk hun volledige potentieel te benutten.”

U kunt een voorafschrift van dit artikel aanvragen door contact met ons op te nemen via info@mcr-consulting.be .

Preview: Zelfsturende teams gebruiken als hefboom om transformatie te stimuleren

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x